Inleiding/Introduction
Cupping wordt sinds eeuwen over de gehele wereld toegepast. In de Westerse wereld is cupping in de vergetelheid geraakt door de opkomst van de antibiotica. In de Traditionele Chinese Gezondheidszorg echter is het nog steeds één van de meest gebruikte therapieën.
De behandeling met cupping is simpel, veilig en effectief.
Het toepassingsgebied is uitgebreid. Zowel oppervlakkige aandoeningen (verkoudheid, hoest) als gewrichtsproblemen, sportblessures, respiratoire aandoeningen enz. worden met cupping behandeld.
De cursus gaat dieper in op de verschillende manieren van cupping en op de toepassing bij verschillende aandoeningen.
Where did cupping originate from?
In the Chinese tradition, the evidence of the use of cupping therapy can be traced back to the early Han Dynasty. Ge Hong – a famous herbalist and alchemist during the Jin Dynasty is considered the first to use this technique in China
Cupping is a therapy used in traditional Chinese medicine (TCM) to remove stagnation and stimulate the flow of qi (chi). Qi is the free flow of vital energy circulating through the body and the world around us, if the qi is disrupted or disturbed, it can create stagnation (blockages) or imbalances in the body.
What is Chinese cupping called?
In Chinese, cupping is known as "pulling-up jars" (Chinese: 拔罐; pinyin: báguàn). According to traditional Chinese medicine (TCM), cupping is done to dispel stagnation (stagnant blood and lymph), thereby improving qi flow.
Studiepunten/Credits
0.5 =
Een studiepunt is een binnen de Vlaamse Gemeenschap aanvaarde internationale eenheid die overeenstemt met ten minste 25 en ten hoogste 30 uren voorgeschreven onderwijs-, leer- en examenactiviteiten en waarmee de studiebelasting van elke opleiding of elk opleidingsonderdeel wordt uitgedrukt